Svijet

OPET SE VODE BORBE KOD ZMIJSKOG OSTRVA! Oglasile se zaraćene strane - Rusi objavili težak PORAZ Ukrajinaca!

Autor Alen Kasmić Izvor mondo.rs

Zmijsko ostrvo je mesto gde su, na početku rata, ukrajinski vojnici reagovali prkosnim rečima protiv ruskih napadača.

Izvor: profimedia/sky news/screenshot

I ruska i ukrajinska strana kažu da se vode borbe kod Zmijskog ostrva, prenosi CNN.

Šta Rusija kaže

Na brifingu u Moskvi, portparol Ministarstva odbrane, general-major Igor Konašenkov, rekao je da su ukrajinski bombarder Su-24, borbeni avion Su-27, tri helikoptera Mi-8 sa desantnim snagama i dva jurišna drona turske proizvodnje oboreni.

"Uništen je i ukrajinski amfibijski jurišni čamac Stanislav", rekao je on. Ministarstvo je objavilo snimak na kojem se navodno vidi kako ruska protivvazdušna odbrana na Zmijskom ostrvu obara dron.

Šta Ukrajina kaže

Ranije je ukrajinska vojska takođe izvestila o borbi oko Zmijskog ostrva, ali nije komentarisala gubitke. Objavila je snimke dronova na kojima se, kako je navedeno, vidi kako snage uništavaju rusku desantnu letelicu na ostrvu. Rečeno je da su pogođena i dva protivvazdušna raketna sistema.

Zmijsko ostrvo je mesto gde su, na početku rata, ukrajinski vojnici reagovali prkosnim rečima protiv ruskih napadača. Prema navodnoj audio razmjeni, ruski oficir je rekao Ukrajincima da polože oružje, ali je jedan vojnik odgovorio: "Ruski ratni brodu, je*i se". Najpre se verovalo da je svih 13 ukrajinskih branilaca ubijeno; kasnije se otkrilo da su bili živi, ali da su se morali predati zbog nedostatka municije.


Tagovi