Svijet

"PUTIN NAPADA JAČE, UDVOSTRUČUJE RAT!" Šef CIA-e ŠOKIRAO izjavama - Ruski predsjednik ne može sebi da priušti da izgubi!

Autor Alen Kasmić Izvor mondo.rs

Berns je takođe izrazio zabrinutost da su nedavni izvještaji o obavještajnim podacima koje su SAD podijelile sa Ukrajinom "neodgovorni" i "veoma rizični".

Izvor: Profimedia

Direktor Centralne obaveštajne agencije Vilijam Berns upozorio je da Vladimir Putin "udvostručuje" rat u Ukrajini, uprkos globalnoj osudi sa kojom se suočio.

Govoreći na događaju Fajnenšel tajmsa u Vašingtonu, Berns je rekao:

"On je u stanju uma u ​​kojem ne vjeruje da može priuštiti da izgubi. Mislim da je trenutno ubijeđen da će mu dupliranje i jači napadi omogućiti napredak".

Berns je takođe izrazio zabrinutost da su nedavni izvještaji o obavještajnim podacima koje su SAD podijelile sa Ukrajinom "neodgovorni" i "veoma rizični", jer bi mogli dodatno da podstaknu tenzije sa Rusijom.

Podsjetimo, NBC News izvijestio je u četvrtak da su američke obavještajne službe pomogle Ukrajini da potopi ruski komandni brod Moskvu prošlog mjeseca.

Taj izvještaj je uslijedio posle pisanja Njujork tajmsa u srijedu, o tome da su SAD obezbijedile Kijevu obavještajne podatke koji su pomogli ukrajinskoj vojsci da likvidira neke ruske generale.

Tagovi