Svijet

ISPLIVALI NOVI SNIMCI IZ MARIJUPOLJA! Pogledajte šta je ostalo od čeličane Azovstalj - dim, ruševine i haos! (FOTO)

Autor Alen Kasmić Izvor mondo.rs

Kremlj je negirao da ruske trupe jurišaju na čeličanu Azovstalj.

Izvor: Fonet/Planet Labs PBC

Objavljeni su novi satelitski snimci čeličane Azovstalj u Marijupolju, poslednjeg uporišta ukrajinskih branilaca u razorenom gradu.

Snimke je objavila kompanija Planet, a njima se vidi dim koji se diže sa nekoliko lokacija u čeličani, koju Rusi nedeljama napadaju iz vazduha, mora i sa kopna. Podsetimo, juče su ruske snage tokom prekida vatre na teritoriji čeličane Azovstalj u devastiranom Marijupolju ispalile protenkovsku granatu na automobil koji je pokušao da pomogne u evakuaciji civila.

Kremlj je negirao da ruske trupe jurišaju na čeličanu Azovstalj u južnom ukrajinskom lučkom gradu Marijupolju, gde su ukrajinski borci i civili zarobljeni, i Peskov je rekao je da su u četvrtak tamo funkcionisali humanitarni koridori.

Kako prenose strani mediji, nije poznato koliko civila se još krije u čeličani, ali su danas proruske snage saopštile da je 50 ljudi evakuisano.

Štab za odbranu donjeckih separatista koje podržava Rusija saopštio je u Telegramu da je iz Azovstalja sada evakuisano ukupno 176 civila, prenosi Rojters, koji nije mogao da potvrdi izveštaje.


Tagovi