Svijet

RUSIJA SLAVI 9. MAJ USRED UKRAJINE: OSTAJEMO OVDJE ZAUVIJEK! Uvodimo rublju, obnavljamo bolnice...

Autor Jovana Raičević Izvor mondo.rs

Andrej Turčak, poslanik Putnove stranke "Jedinstvena Rusija" je posjetio ukrajinski grad Herson koji su ruske snage osvojile.

Izvor: anadolija/State Emergency Service of Ukraine

Rusija će "zauvijek" biti u Hersonu, rekao je ruski poslanik Andrej Turčak tokom posete tom gradu na jugu Ukrajine.

"Rusija ostaje ovdje zauvijek. Ne treba sumnjati u to. Neće biti povratka u prošlost", rekao je Andrej Turčak u saopštenju njegove vladajuće partije Jedinstvena Rusija.

Herson je postao prvi ukrajinski grad koji je pao u ruke ruskih snaga prije dva mjeseca, a vlasti su prošle nedelje objavile da će ruska rublja uskoro biti uvedena dok pokušavaju da normalizuju kontrolu Moskve. Turčak je na društvenim mrežama postovao sliku sebe kako polaže cvijeće na gradski ratni spomenik i rekao je da su u gradu u toku pripreme za godišnju proslavu Dana pobjede Rusije za tri dana.

"Prvi put posle mnogo godina, stanovnici Hersona će ponovo sa nama proslaviti ovaj veliki praznik. Ljudi su ovo dugo čekali", rekao je on. 

Turčak je tokom posete regionu najavio otvaranje centra za humanitarnu pomoć u Hersonu. Centar će raditi na isporuci hrane, ljekova i drugih osnovnih potrepština u ratom zahvaćenom regionu.

Tagovi