Svijet

BITKA ZA POPASNU, RAT UŽIVO SNIMLJEN DRONOM: Evo kako izgleda borba ukrajinske vojske i Vagnerovaca! (VIDEO)

Autor Gordana Bojanić Izvor mondo.rs

Ruska invazija na Ukrajinu ušla je u 72. dan, ukrajinska vojska se i dalje ne predaje u većim gradovima ali manja mjesta poput Popasne u Luganskoj oblasti padaju u ruke ruske vojske.

Izvor: Youtube/printscreen/ Documenting Reality

Ruska vojska polako napreduje u ostvarenju svojih ratnih ciljeva sudeći po izjavama njenih visokih državnih funkcionera. Sergej Šojgu, ruski ministar odbrane, izjavio je danas da je ruska vojska preuzela kontrolu nad Marijupoljom, a sve više manjih mjesta poput Popasne padaju pod kontrolu ruske vojske.

Popasna je mjesto u Luganskoj oblasti koja je proglasila nezavisnost neposredno pred start rata u Ukrajini. Žestoke bitke su se danima vodile, a u utorak uveče pojavio se snimak na društvenim mrežama na kojem se vidi borba ukrajinskih vojnika i ruske plaćeničke paravojne organizacije "Vagner".

Borba ukrajinskih vojnika i Vagnerovaca
Izvor: Youtube/Documenting Reality

Snimak dronom prikazuje jedno naselje u Popasni. U početku se vide ukrajinski vojnici koji leže u rovovima između kuća. Ukrajinski vojnici sve vrijeme su pod udarima ruskih granata i minobacača.

U jednom trenutku se vidi grupa vojnika kako prilazi i opkoljava ukrajinske vojnike. Dron im je poslužio kao izviđač pomoću kojeg su znali gdje se tačno kriju. Smatra se da ta grupa vojnika pripada ruskoj plaćeničkoj organizaciji "Vagner." Prvo su počeli da bacaju ručne bombe, a onda su zapucali na Ukrajince.

Ubrzo svi ukrajinski vojnici koji se vide na snimku bivaju zarobljeni. Leže na zemlji sa rukama na leđima. Dron se potom uspinje na veću visinu i nastavlja da izviđa i snima naselje kako bi video da li ima još skrivenih Ukrajinaca. Na samom kraju snimka vide se zarobljeni vojnici koji u koloni jedan za drugim odlaze u pratnji Vagnerovaca.

Tagovi