Svijet

KONAČNO - PUTIN ZAVRŠAVA RAT U UKRAJINI 9. MAJA? POTVRDIO JE ORBANU! "To bi objasnilo ovu brzinu pojačavanja napada"

Autor Gordana Bojanić Izvor mondo.rs

Papa Franja je rekao da mu je mađarski premijer prenio informaciju koju je dobio od Vladimira Putina da će se rat završiti 9. maja.

Izvor: YouTube/printscreen/M1 - Híradó/Profimedia

Papa Franja je rekao da je na sastanku sa mađarskim premijerom Viktorom Orbanom saznao da ruski predsjednik Vladimir Putin planira da završiti invaziju Ukrajine 9. maja, na ruski Dan pobjede nad nacizmom u Drugom svjetskom ratu.

"Orban mi je, kad smo se sreli, rekao da Rusi imaju plan i da će sve biti gotovo 9. maja. To bi objasnilo brzinu kojom situacija eskalira ovih dana. Jer više nije u pitanju samo Donbas nego i Krim i Odesa, zauzimanje ukrajinskih luka na Crnom moru", rekao je Papa u velikom intervjuu za Korijer dela Sera, koji je objavljen danas. 

"To neće biti dovoljno za mir. Pesimističan sam, ali moramo da uradimo sve što je moguće da bismo zaustavili rat", rekao je papa Franja.On je ponovio da je spreman da otputuje u Moskvu da bi se sreo sa Vladimirom Putinom i uporedio rat u Ukrajini s genocidom u Ruandi. Dodao je kako zasad neće otputovati u Kijev, nego će umjesto toga poslati svog predstavnika.

"Prvo moram da idem u Moskvu, moram da se vidim sa Putinom. Ja sam svešteno lice, šta da radim? Uradiću sve što mogu, ako Putin otvori vrata", rekao je Papa.