Svijet

RUSI PLANIRALI DA SRUŠE PUTNIČKI AVION?! Oglasili se Ukrajinci - Spremali su TERORISTIČKI NAPAD, evo šta im je bio cilj!

Autor Gordana Bojanić Izvor mondo.rs

Ukrajina je saopštila da je uhapsila dvije osobe sa dvojnim državljanstvom za koje se sumnja da su "spremali teroristički napad".

Izvor: Profimedia

Služba bezbjednosti Ukrajine tvrdi da je uhapsila ruske agente koji su "spremali teroristički napad".

Ukrajinski obavještajci su tvrdili da su "agenti planirali da obore putnički avion iznad ruske ili bjeloruske teritorije u okviru operacije čiji je cilj lažno okriviti Ukrajinu", prenio je Skaj njuz, dodajući da se tvrdnja ne može nezavisno provjeriti. 

"Rusi su planirali da pucaju na civilni avion iz prenosnog protivvazdušnog raketnog sistema", rekli su ukrajinski zvaničnici.

Ukrajina je saopštila da je uhapsila dvije osobe sa dvojnim državljanstvom zajedno sa saučesnikom. Proruska milicija je ranije optužena za obaranje putničkog aviona iznad Ukrajine u julu 2014. godine, prenosi Skaj Njuz.

Ukupno 298 ljudi je poginulo kada je pogođen putnički avion kompanije Malaisian Airlines na letu iz Amsterdama za Kuala Lumpur. Rusija je negirala bilo kakvu odgovornost.