Svijet

OTKRIVENO! OVO JE ULOGA AMERIKE U UKRAJINI: Iz Pentagona poručili - Rusija će doživeti neuspeh, ekonomija će im PROPASTI

Autor Gordana Bojanić Izvor mondo.rs

Pomoćnik ministra odbrane SAD za međunarodnu bezbednost, Seleste Valander, rekla je u ponedeljak da Amerika očekuje da ruski plan invazije na Ukrajinu potpuno propadne.

Izvor: YoutTube/Printscreen/FRONTLINE PBS | Official

SAD nameravaju da obezbede da se situacija oko Ukrajine pretvori u "strateški neuspeh" za Rusiju, rekla je u ponedeljak Seleste Valander, pomoćnik ministra odbrane za međunarodnu bezbednost.

"Zadatak američke vlade u odnosu na Rusiju, kao i na evropsku bezbednost, pre svega je osiguranje suvereniteta i teritorijalnog integriteta Ukrajine, kao i da se ova kriza završi strateškim neuspehom za Rusiju", rekla je zvaničnica Pentagona, govoreći na seminaru u Atlantskom savetu u Vašingtonu.

Prema njenim rečima, sankcije će vremenom "sve više" pogađati "rusku ekonomiju u celini", ali posebno sektor odbrambene industrije.

"Zapad će pokušati da rusko rukovodstvo drži odgovornim pred sopstvenim stanovništvom i na međunarodnoj sceni", rekla je portparolka američke vojske, i dodala da Vašington to smatra posebno važnim, pošto kako kaže, "druge zemlje gledaju da li će Rusija uspeti u svojoj nameri".

Ona je istakla da bi posledice rata u Ukrajini mogle da budu katastrofalne u zavisnosti od ishoda rata, a da su ulozi globalna stabilnosti i bezbednost.