Svijet

ŠOK TVRDNJE IZ KREMLJA - PUTIN ĆE NESTATI NA PAR NEDELJA?! Haos zbog glasina o njegovom ZDRAVLJU, pominje se operacija!

Autor Jovana Raičević Izvor mondo.rs

Nove glasine o zdravlju Vladimira Putina - pojavile se informacije da će morati na operaciju zbog karcinoma štitne žlijezde!

Izvor: Profimedia

Samo nekoliko dana nakon novih glasina o zdravlju Vladimira Putina i navodnoj Parkinsonovoj bolesti, pojavila se nova priča koja se širi društvenim mrežama. Vladimir Putin navodno mora na operaciju da bi mu bio odstranjen karcinom, i ona bi mogla da se dogodi u narednim danima tvrdi "insajder iz Kremlja".

Nepotvrđene tvrdnje iznijete su na Telegram kanalu General SVR, gdje je takođe rečeno da će Nikolaj Patrušev, sekretar Savjeta bezbjednosti Rusije, zamijeniti Putina tokom njegovog prinudnog odsustva od nekoliko nedelja. Pomenuti Telegram kanal je i ranije pokretao pitanja o Putinovom zdravlju, a posebno su tvrdili da ruski predsjednik boluje od Parkinsonove bolesti prije 18 mjeseci.

Telegram kanal General SVR je nedavno objavio: "Ruski predsjednik Vladimir Putin ima karcinom štitne žlijezde, a najnoviji problemi identifikovani su tokom njegovog nedavnog pregleda i povezani su sa ovom bolešću". Dodali su da su ljekari ruskog predsjednika željeli da operišu što je prije moguće, ali Putin tek treba da im da odobrenje.

Oni su napisali: "Putinovi ljekari insistiraju na potrebi da se u skorije vrijeme podvrgne hirurškoj operaciji, ali Putin nije dao načelnu saglasnost i datum operacije nije dogovoren".

Nikolaj Patrušev je bivši oficir KGB-a i pripada takozvanoj frakciji "siloviki" - bivšim bezbjednosnim i vojnim zvaničnicima koji se smatraju političkim tvrdolinijašima. On je dugogodišnji Putinov saradnik i vjeruje se da je član njegovog užeg kruga saradnika.

Telegram kanal General SVR tvrdi da je Putin rekao Patruševu da će, u slučaju komplikacija nakon operacije, biti zadužen za privremeno upravljanje Rusijom.

"Ali još nešto je interesantno, znamo da je Putin jasno stavio do znanja Patruševu, da ga smatra gotovo jedinim istinskim povjerenikom i prijateljem u sistemu vlasti. Takođe, predsjednik je obećao da će u slučaju naglog pogoršanja njegovog, Putinovog zdravlja, stvarna kontrola zemlje preći, privremeno, na Patruševa", navodi ovaj Telegram kanal.

Telegram kanal je jasno stavio do znanja da bi "vladavina" Patruševa bila veoma loša vijest za Rusiju.

"Sa naše strane želimo da jasno stavimo do znanja da je sekretar Savjeta bezbjednosti Nikolaj Patrušev, kao mogući 'nasljednik' u poslovima predsjednika i šefa zemlje, najgora opcija", piše u objavi na Telegram kanalu.

Kremlj je više puta demantovao glasine o Putinovim zdravstvenim problemima i insistira na tome da je on u dobrom zdravstvenom stanju. Njihovo poricanje dolazi uprkos nedavnom izvještaju ruske istraživačke novinske kuće, u kojoj se tvrdi da je 69-godišnjeg predsjednika 35 puta posjetio ljekar za rak štitne žlijezde.