Svijet

"IZ UKRAJINE JE PUCANO NA NAŠE SELO!" Pridnjestrovlje tvrdi - ciljali su skladište MUNICIJE, preletali su dronovi!

Autor Jovana Raičević Izvor Hina

U sredu ujutru došlo je do pucnjave sa teritorije Ukrajine.

Izvor: Profimedia

Pridnjestrovlje je u sredu saopštilo da je iz Ukrajine pucano na selo iz skladišta municije. Ministarstvo unutrašnjih poslova nepriznatog separatističkog regiona u Moldaviji saopštilo je da je nekoliko dronova tokom noći preletelo selo Kobasnu ida su bili lansirani iz Ukrajine.

Ministarstvo nije saopštilo druge detalje, ali je saopštilo da niko nije povređen. Rusija ima kontingent pridnjestrovskih trupa koji čuvaju tone municije uskladištene u regionu pre raspada Sovjetskog Saveza 1991. Moskva takođe tamo drži mirovne snage nakon sukoba između separatista i moldavskih snaga, piše Hina.

Kobasna ima najveće skladište municije u Evropi, navodi ministarstvo. Moldavska vlada i ukrajinsko Ministarstvo odbrane nisu odgovorili na zahtev za komentar. Kijev je u utorak optužio Moskvu da pokušava da uvuče Pridnjestrovlje u rat sa Ukrajinom.

Pridnjestrovlje je saopštilo da je bilo meta nekoliko napada i optužilo Ukrajinu da je umešana. Kijev krivi Moskvu za organizovanje napada, koji uključuju eksplozije koje su oštetile dve radio-antene. Kremlj je rekao da je ozbiljno zabrinut zbog ovih događaja.