Svijet

OGLASIO SE PUTIN PA IZDAO OŠTRO UPOZORENJE! Ko se umiješa u rat u Ukrajini, odgovor Moskve će biti MUNJEVIT!

Autor Jovana Raičević Izvor mondo.rs

Ruski lider je uvjerio da će svi zadaci "specijalne operacije" u Ukrajini biti bezuslovno ispunjeni.

Izvor: Profimedia

Ruski predsjednik Vladimir Putin upozorio je sve one koji pokušaju da se umiješaju u Rat Rusije i Ukrajine da će odgovor Moskve biti munjevit.

"Ako neko želi da spolja interveniše u situaciju u Ukrajini i stvori stratešku prijetnju, onda će udari biti munjeviti", rekao je predsjednik Rusije Vladimir Putin na sastanku Savjeta zakonodavaca, prenose Ria Novosti.

Ruski lider je uvjerio da će svi zadaci "specijalne operacije" u Ukrajini biti bezuslovno ispunjeni kako bi se narodima Rusije i Donbasa garantovao mir i bezbednost u istorijskoj perspektivi. Prema njegovim riječima, ruski vojnici i oficiri su spriječili "stvarnu opasnost koja je već nadvila domovinu" i spriječili sukob velikih razmjera koji bi se "odvio na ruskoj teritoriji, ali po tuđim scenarijima".

Putin je naglasio da su se neprijateljske zemlje oslanjale na "rusofobiju i neonaciste" i dosljedno pretvarale susjednu državu u anti-Rusiju. "Reakcija Moskve na ove akcije pokazala se ispravnom i blagovremenom, što potvrđuje tok nedavnih događaja, uključujući tvrdnje Kijeva da posjeduje nuklearno oružje, otkrivanje zapadnih bioloških laboratorija u Ukrajini i snabdevanje oružjem", dodao je predsjednik Rusije, prenose Ria Novosti.

Tagovi