ZATVARANJE GASA

OGLASIO SE PREDSEDNIK DUME NAKON ODLUKE GASPROMA: Rusija treba da donese iste mere i drugim neprijateljskim državama

Autor Gordana Bojanić Izvor mondo.rs

Predsednik Dume, Vjačeslav Volodin smatra da Rusija treba da donese iste mere koje je donela po pitanju dve evropske države, Bugarske i Poljske.

Izvor: YouTube/Screenshot/Doordarshan National

Vjačeslav Volodin, predsednik Dume, ocenio je danas da je najveći ruski proizvođač prirodnog gasa, ''Gasprom'' doneo ispravnu odluku o potpunom obustavljanju isporuke gasa Bugarskoj i Poljskoj i dodao da bi Rusija trebalo da donese iste mere i drugim ''neprijateljskim zemljama''.

''Isto treba učiniti i prema drugim zemljama koje su nam neprijateljske'', napisao je Volodin na društvenoj mreži Telegram.

''Gasprom'' je saopštio da i dalje snadbeva Evropu prirodnim gasom preko Ukrajine, ali takođe napomenuo da je danas primljeno manje zahteva za isporuku gasa u odnosu na utorak.

Danas, 27. aprila narudžbine su iznosile 48,7 miliona kubnih metara, što predstavlja pad u odnosu na juče kada je naručeno 56 miliona kubnih metara, piše u saopštenju.

Rusija je jutros zvanično prekinula isporuku gasa Poljskoj, nakon što je ova evropska država saopštila da neće plaćati ruski gas u rubljama.

Podsetimo, Putin je krajem marta potpisao dekret kojim se stranim kupcima ruskog gasa nalaže da od 1. aprila moraju da plaćaju gas u rubljama, u suprotnom Rusija će ''zatvoriti slavine neprijateljskim zemljama''.

Tagovi