Svijet

RUSI ISPALILI RAKETE IZNAD NUKLEARKE? Oglasili se Ukrajinci - izložili su ceo svet OPASNOSTI, preti nam nova katastrofa!

Autor Mia Radulović Izvor mondo.rs

Zaporožje je najveća nuklearna elektrana u Evropi.

Izvor: YouTube/Gabriel Krado

Dve krstareće rakete koje su navodno lansirale ruske trupe letele su jutros na malim visinama iznad Zaporoške nuklearne elektrane, saopštila je ukrajinska državna agencija za nuklearne elektrane Energoatom.

"Danas, u 6.41 i 6.46, dve neprijateljske krstareće rakete letele su na maloj visini iznad Nacionalnog parka Zaporožje u pravcu grada Zaporožja", navodi se u saopštenju. "Kasnije su u Zaporožju potvrđene eksplozije izazvane ruskim krstarećim projektilima", dodaje se.

"Ruski nuklearni terorizam je u porastu i pretnja je sve gora. Rusija je izložila ceo svet opasnosti od nove nuklearne katastrofe, 36 godina nakon tragedije u Černobilju", upozorili su oni.

Zaporožje je najveća nuklearna elektrana u Evropi, koju je ruska vojska zauzela u noći 4. marta i još uvek je pod njenom kontrolom. Rusi drže tešku opremu i municiju upravo u prostorijama nuklearke, nakon što su elektranu bukvalno pretvorili u vojnu bazu, tvrdi Ukrajina.