Svijet

ŠOK POJAVLJIVANJE PUTINOVE LJUBAVNICE: Zbog jedne fotografije nastao haos! Sada je sve jasno

Autor Mia Radulović Izvor mondo.rs

Zlatna olimpijka, Alina Kabajeva, vodila patriotski baletski festival gimnastike, a dok je pozirala fotografima iza nje je bilo vidiljivo slovo "Z", koje se doživljava kao proratni simbol invazije Vladimira Putina na Ukrajinu.

Izvor: Profimedia

Iako su brojni mediji pisali da se Alina Kabajeva, navodna Putinova ljubavnica, skriva u Švajcarskoj ili sibirskom bunkeru, ona se ipak pojavila u Moskvi, gdje je vodila patriotski baletski festival gimnastike. Bilo je to njeno prvo pojavljivanje u javnosti nakon što je Rusija napala Ukrajinu.

Zlatna olimpijka pozirala je s djevojčicama, obučena u ružičastu haljinu, dok su se u pozadini svirale rodoljubive pjesme, a oko njih nalazio se ispisani simbol Z. Na festivalu je snimljena i emisija, koja će se emitovati 8. maja.

"Ova proslava nije samo za cijelu zemlju, ovo je praznik za svaku porodicu. Svaka porodica ima svoju ratnu priču. I ne smijemo je zaboraviti, već je prenositi s koljena na koljeno", rekla je.

Ranije se Alina pojavila na treningu juniorske ritmičke gimnastike.

Mediji su pisali da Alina sada izgleda potpuno drugačije, kao i da je uradila botoks i filere, a neki su sugerisali da ona i Putin imaju istog hirurga.

"Nešto se zaista promijenilo na njenom licu... Legendarna sportistkinja bila je primjetno ljepša. Smiješno je što je neki obožavaoci na ovoj fotografiji nisu prepoznali", piše o njoj ruski list Cosmopolitan.