Svijet

CIA SPREMALA UBISTVO POZNATOG RUSKOG NOVINARA? Moskva zna sve agente koji pomažu Ukrajini, EU i SAD ruše Rusiju iznutra!

Autor Jovana Raičević Izvor mondo.rs

Predsjednik Rusije Vladimir Putin izjavio je da Moskva zna sve agente stranih službi, prije svega agente CIA, koji pomažu Ukrajini.

Izvor: Profimedia

Vladimir Putin rekao je na sastanku u ponedeljak sa zvaničnicima ruskog tužilaštva da Kremlj zna sva imena agenata zapadnih tajnih službi, prije svega agenata CIA koji rade sa ukrajinskim bezbjednosnim agencijama.

"Na naše iznenađenje, visoke diplomate u Evropi i Sjedinjenim Američkim Državama pozivaju svoje ukrajinske satelite da iskoriste sve svoje mogućnosti za pobjedu na borbenom polju. To je jako čudna diplomatija među našim partnerima u SAD i Evropi. U prvom planu im je jedan poseban zadatak, a to je da se polarizuje rusko društvo, da se Rusija iznutra uništi. Ta zamka ovdje ne funkcioniše", izjavio je predsjednik Rusije.

Putin je iznio ozbiljne optužbe na račun ukrajinske vojske.

"Borci iz ukrajinskih ultranacionalističkih jedinica, koji su integrisani u Nacionalnu gardu, umiješani su u teška krivična djela protiv zarobljenih ruskih vojnika, ukrajinskih civila pa čak i protiv ukrajinskih vojnika. Federalna služba bezbjednosti suzbila je djelovanje terorističke grupe koja je planirala napad i ubistvo jednog od poznatijih ruskih televizijskih novinara, Vladimira Solovjova. Naš narod pokazuje zrelost, smirenost i solidarnost i podržava naše napore u cilju bezuslovnog osiguranja bezbjednosti same Rusije i podrške građanima koji žive u Donbasu", zaključio je Putin na sastanku sa odborom Državnog tužilaštva.