Svijet

KADIROV OBJAVIO - SPECIJALCI IZVRŠILI UPAD, SLIJEDI POTPUNO OSLOBOĐENJE: Čečeni slave, dobili veliku borbu

Autor Jovana Raičević Izvor mondo.rs

Čečenski lider, Ramzan Kadirov tvrdi da je Rubižnje, mali grad na zapadu Luganske Narodne republike, oslobođen.

Izvor: Profimedia

Grad Rubižnje u Luganskoj Narodnoj Republici potpuno je oslobođen od ukrajinskih nacionalista, rekao je šef Čečenije Ramzan Kadirov na svom Telegram kanalu.

"Savjetnik šefa Čečenske Republike Apta Alaudinov, koji je odgovoran za luganski dio najavljuje potpuno oslobođenje grada Rubižnje od ukrajinskih nacionalista“, napisao je on.

Prema riječima Kadirova, specijalci Ahmat su zajedno sa izviđačkim jedinicama 2. armijskog korpusa napali poslednje ukrajinske položaje u gradu.

"Sada jedinice ruske vojske i LNR raščišćavaju podrumske i stambene prostore zgrada u gradu Rubižnje. Čestitam stanovnicima grada Rubižnje oslobođenje od zločinačkog režima“, zaključio je šef Čečenije.

Rubižnje je mali grad na zapadu Luganske Narodne republike. Od 2020. godine tamo je živjelo oko 56 hiljada ljudi. U gradu se nalazi fabrika Zarja, vodeće ukrajinsko preduzeće hemijske industrije, koje je, između ostalog, proizvodilo eksplozive i sredstva za zaštitu bilja.

Borbe za Rubižnje trajale su od početka marta. U gradu vlada teška humanitarna situacija: nema vode, struje, gasa, stanovništvo se krije po podrumima, prenosi RIA.

Pogledajte kako izgleda privatni avion Kadirova: