Svijet

"PUTIN TO MORA DOVRŠITI", SLEDEĆI POTEZ RUSA JE RAZOTKRIVEN: Kreću u novi napad - NEMAJU IZBORA

Autor Mia Radulović Izvor mondo.rs

Ričard Denat smatra da će Putin ponovo napasti čeličanu Azovstal, u suprotnom mu izmiču napori da ostvari veliki uspjeh u regionu Donbasa.

Izvor: Profimedia/YouTube/screenshot/RT

Lord Ričard Denat, bivši načelnik britanskog Generalštaba, razgovarao je jutros za Skaj njuz kada su se pojavile vijesti da je pet ukrajinskih željezničkih stanica pogođeno u roku od sat vremena.

On je rekao da koordinisani udar "ne iznenađuje”, dodajući da je Rusija shvatila da se "muči da napravi prodor u taktičkoj borbi”.

Umjesto toga, lord Denat je rekao da Moskva "pokušava da širi užas, štetu, razočaranje i snizi moral ukrajinskog naroda širom zemlje krstarećim projektilima i drugim udarima na centralnu i zapadnu Ukrajinu“.

On je dodao: "Stoga nije iznenađujuće da su, na koordinisan način, u roku od sat vremena, pogodili pet željezničkih stanica. Lord Denat je rekao da se razumije da će Rusija vjerovatno pokrenuti novi napad na čeličanu Azovstal, gdje se skriva ostatak odbrambenih snaga Mariupolja.

"Na kraju krajeva, Vladimir Putin mora završiti taj aspekt svoje kampanje do Dana pobjede 9. maja. U suprotnom, izgleda da im izmiču napori da se postigne veliki uspjeh u Donbasu.", rekao je on.