Svijet

MI SMO PRVI NA SPISKU RUSIJE, KO JE SLEDEĆI? Zelenski se oglasio u ponoć pa ŠOKIRAO - Napad na Ukrajinu je samo početak!

Autor Jovana Raičević Izvor mondo.rs

Zelenski komentarisao izjave general-majora Rustama Minekajeva.

Izvor: Profimedia

Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski je prokomentarisao je izjave ruskog komandanta, koji je rekao da Moskva želi da preuzme kontrolu nad južnom Ukrajinom jer bi to omogućilo pristup separatističkom regionu Pridnjestrovlja u Moldaviji.

Zelenski je rekao da ta izjava pokazuje da Rusija želi da izvrši invaziju na druge zemlje i da bi napad na Ukrajinu bio samo početak.

"Pa, ovo samo potvrđuje ono što sam mnogo puta rekao: ruska invazija na Ukrajinu je bila zamišljena samo kao početak, onda žele da zauzmu druge zemlje", rekao je Zelenski u svom noćnom obraćanju.

"Naravno, mi ćemo se braniti koliko god je potrebno da razbijemo ovu ambiciju Ruske Federacije. Ali svi narodi koji, kao i mi, veruju u pobedu života nad smrću, moraju da se bore sa nama. Moraju da nam pomognu, jer mi smo prvi na ovom putu, a ko je sledeći? Ako neko ko može da postane sledeći želi da ostane neutralan danas kako ne bi izgubio ništa, ovo je najrizičnija opklada. Jer ćete izgubiti sve", rekao je Zelenski, prenosi BBC.

Moldavija je pozvala ruskog ambasadora kako bi dobila odgovor na komentare general-majora Rustama Minnekajeva.