Svijet

MISTERIJA JEZIVE SMRTI, DVA RUSKA OLIGARHA NAĐENA MRTVA SA SUPRUGAMA I ĆERKAMA: Obojica povezani sa Gasprombankom

Autor Alen Kasmić Izvor mondo.rs

Ruski oligarsi, Vladislav Avajev i Sergej Protosenja nađeni mrtvi sa svojim surpugama i ćerkama.

Izvor: Profimedia/TASS/Sergei Fadeichev/Profimedia

Dva ruska oligarha pronađena su mrtva za dva dana sa suprugama i ćerkama. Jedan je bio drugi čovjek Gasprombanke, drugi je bio na čelnoj funkciji gasne kompanije koja je imala bliske poslovne odnose sa Gasprombankom. 

Prvi, Vladislav Avajev, bivši potpredsjednik Gasprombanke, pronađen je mrtav sa ranom od vatrenog oružja u svom stanu u Moskvi u ponedjeljak, javila je ruska državna novinska agencija Tass. Istražno odjeljenje u Moskvi nije navelo imena žrtava u saopštenju o slučaju, ali je Tass objavio da je neimenovani izvor potvrdio njihov identitet, prenosi Business Insider. Istražitelji su u saopštenju napisali da zastupaju teoriju da je Avajev ubio ženu i ćerku, a potom i sebe.

Više od 3.000 kilometara dalje, u Španiji, drugi oligarh Sergej Protosenja pronađen je obješen, a njegova supruga i ćerka izbodene su nasmrt, javio je televizijski kanal Telecinco.

Telo Protosenja pronađeno je u utorak, navodi španski časopis El Punta Vui. Pored njegovog tijela nalazili su se krvavi nož i sjekira, prenio je Telecinco.

Izvor: Profimedia/TASS/Sergei Fadeichev

Protosenja je bivši potpredsjednik i glavni finansijer Novoteka, velike gasne kompanije koja je imala bliske poslovne veze sa Gasprombankom. Oligarh je tokom Uskrsa boravio sa suprugom i ćerkom u iznajmljenoj luksuznoj vili u Ljoret de Maru, katalonskom gradu. Policiju je pozvao Protosenjin sin, koji je bezuspješno pokušao da kontaktira porodicu iz Francuske.

I u drugom slučaju, teorija je da je Protosenja ubio svoju porodicu prije nego što je sebi oduzeo život.

Nije ostavio poruku, a na njegovom tijelu nije bilo mrlja od krvi. Njegovo bogatstvo je bilo oko 4,3 miliona dolara. Nijednom od njih nisu izrečene nikakve sankcije.


Tagovi