Svijet

BIJESNI MAJMUN ZGRABIO DIJETE ZA KOSU I POČEO DA VUČE: Kamere sve snimile, u jednom trenutku nestali iz kadra! (VIDEO)

Autor Mia Radulović Izvor mondo.rs

Majmun zgrabio djevojčicu i odvukao je za kosu dok se igrala napolju na svom trotinetu.

Izvor: Twitter/Printscreen/The Sun

Nevjerovatan snimak iz Kine kruži društvenim mrežama na kojem se vidi kako je majmun zgrabio dijete i odvukao za kosu dok se igralo napolju na svom trotinetu. Dijete je završilo sa ogrebotinama po licu nakon što je spaseno od napada u kineskoj opštini Čongking u utorak.

Na snimku se vidi kako se majmun prišunjao djevojčici dok se igrala na ulici, bacajući je na zemlju prije nego što je pokušao da je odvuče. Na sreću, na vrijeme ju je spasio prolaznik, piše The Sun.

Prema riječima djevojčicine majke Liu, incident se dogodio dok je ona spremala ručak u kući. O zastrašujućem trenutku, koji su snimile i nadzorne kamere, obavijestili su je susjedi. Bijesna majka je odmah prijavila incident lokalnim vlastima koje su potvrdile da će djevojčica dobiti dalju njegu u bolnici, uključujući i vakcinaciju.

Prema pričama zabrinutih komšija, majmun je prvi put stigao u selo prošlog maja, a policiji je već poznato da je u više navrata napao penzionere. Lokalna policija kaže da mala životinja obitava u obližnjim planinama i povremeno dolazi u stambeno područje kako bi izazvala pustoš.

Ali, uprkos brojnim pokušajima da se majmun uhvati, potraga je ostala bezuspješna. Vlasti su od tada potvrdile da će majmuna predati odjeljenju za zaštitu divljih životinja kada bude uhvaćen kako bi zaštitili stanovnike.

Lokalno odjeljenje za šumarstvo saopštilo je medijima da su napadi divljih majmuna sporadični incidenti i da se ulažu napori da se spriječe da ponovo napadnu ljude, prenosi The Sun.

Tagovi