Svijet

RUSKE SNAGE ZAUZELE JOŠ JEDAN GRAD U UKRAJINI! Oglasio se Kadirov, ruska i čečenska zastava se vijore u centru!

Autor Jovana Raičević Izvor mondo.rs

Dan ranije ruske snage preuzele su kontrolu nad gradom Kreminom na istoku Ukrajine, a danas su zauzeli grad Rubižne.

Izvor: Telegram/Kadyrov_95

Grad Rubižne kod Luganska pao je pod kontrolu ruskih trupa, rekao je šef Čečenije Ramzan Kadirov na svom Telegram kanalu. "Kao što smo očekivali, grad Rubižne Luganske Narodne Republike došao je pod konačnu kontrolu ruskih trupa", napisao je on.

Na objavljenom snimku vidi se kako se na ulazu u grad podižu ruska i čečenska zastava. Dan ranije ruske snage preuzele su kontrolu nad gradom Kreminom na istoku Ukrajine. Uz podršku ruskih trupa, snage bezbjednosti Luganska nastavljaju borbu za Popasnu, naveo je Kadirov.

Pod punom vlašću Kijeva ostaju samo gradovi Sjeverodonjeck i Lisičansk, kao i nekoliko drugih naselja. Izbjeglice se sa ovih prostora redovno evakuišu na teritoriju LNR.

Podsjetimo, Putin je rekao da je Rusija započela sukob u Ukrajini zato što je na to, prema njegovim riječima, bila natjerana.

"Tragedija u Donbasu nas je na to natjerala. Punih osam godina je bilo bombardovano područje Luganske Narodne Republike, i stanovnicima je bilo veoma teško. Tragedija u Donbasu nas je natjerala da pokrenemo specijalnu operaciju", rekao je predsjednik Rusije.