Svijet

UŽIVO IZ MARIJUPOLJA: BORCI AZOVA KRENULI U KONTRANAPAD! Objavili snimak iz Marijupolja, trče i BACAJU BOMBE (VIDEO)

Autor Gordana Bojanić Izvor mondo.rs

Nevjerovatan snimak na kojem se vidi kako su borci Azova krenuli u kontranapad.

Izvor: Telegram/screenshot/Azov

Ruska vojska ušla je danas u istočni grad Kreminu, a obližnji grad Rubižnje je pod ruskom vatrom, javlja agencija Frans pres. Ministarstvo odbrane Ukrajine saopštilo je da je situacija u Marijupolju, luci na Azovskom moru koja je pod opsadom ruskih snaga, izuzetno teška, ali da se grad i dalje brani.

"Tokom noći dogodio se veliki napad", rekao je guverner Luganska Sergej Gajdaj na svojoj Fejsbuk stranici, dodajući da je ruska vojska ušla u Kremin sa velikom količinom teškog naoružanja, a da se Ukrajinci nisu povukli na nove položaje.

Kremina je grad sa oko 18.000 ljudi koji se nalazi na pola puta između Luganska i Kramatorska.

Marijupolj se bori

Borci Azova objavili su danas snimak iz Marijupolja. "Odbrana Marijupolja se nastavlja. Uprkos nadmoćnijim snagama neprijatelja, borci puka Azov kreću u kontranapad", napisali su oni.

Moskva je ranije saopštila da je preuzela kontrolu nad južnim lučkim gradom nakon skoro dva mjeseca krvavih borbi. Nakon što nije uspjela da savlada ukrajinski otpor na sjeveru, ruska vojska je preusmjerila kopnenu ofanzivu na Donbas, istovremeno pokrenuvši dalekometne napade na druge ciljeve, uključujući prijestonicu Kijev.

Rusija je u subotu saopštila da ima kontrolu nad urbanim područjima, a neki ukrajinski borci su ostali u čeličani Azovstal. Okupacija Mariupolja, glavne luke u regionu Donbasa, bila bi strateška nagrada za Rusiju, povezujući teritoriju koju drže proruski separatisti na istoku sa regionom Krim, koji je pripojen Moskvi 2014. godine.

Tagovi