Svijet

UKRAJINSKI GRAD RAZOREN I SRUŠEN - "ŽELE DA NAS UNIŠTE KAO NACIJU": Ovako izgleda Lavov nakon današnjeg GRANATIRANJA!

Autor Jovana Raičević Izvor mondo.rs

Gradonačelnik Lavova optužio je Kremlj za genocid.

Izvor: Facebook/printscreen/Володимир Зеленський

Kako prenosi BBC, sedam ljudi je poginulo, a nekoliko je povrijeđeno u jutrošnjim raketnim napadima ruskih snaga na grad Lavov na zapadu Ukrajine. Sada se pojavljuju fotografije iz tog grada i ovako izgleda Lavov nakon današnjeg napada:

Gradonačelnik Lavova optužio je Kremlj za genocid: "Za njih ništa nije sveto. Neprijatelj želi da nas uništi kao naciju. Imamo samo jednu opciju - da se borimo", rekao je gradonačelnik Lavova Andrij Sadovij. Sadovij je takođe rekao da Ukrajina sada brani svijet, opisujući rat kao sukob između demokratija i totalitarizma.

Sadovij je rekao da je jedna od raketa pogodila garažu i radionicu za popravku guma u ​​Lavovu, pri čemu su četiri osobe poginule. Ostali su povrijeđeni, uključujući i dijete, dok su dve odrasle osobe teško povrijeđene. Prozori u blizini su razneseni, uključujući i prozore na školi, rekao je on.

Lavov
Izvor: Youtube/World News Today

"Osjećao se kao zemljotres", kaže Jaroslav, koji živi u blizini. Drugi čovjek je rekao da su se vrata njegove kuće - udaljene 10 km - zatresla od eksplozije. Oni su ljuti i pitaju koliko je još razaranja NATO spreman da svjedoči prije nego što pruži više oružja za pomoć ukrajinskoj vojsci.

Miroslava, koja je takođe bila u blizini u vrijeme napada, kaže da je zvučalo kao avion. "Uznemireni smo, prazni smo iznutra. Zašto mi? Ne razumijemo čemu sve to služi", rekla je mještanka Lavova za BBC.

Lavov 2
Izvor: YouTube/Today

Tagovi