Svijet

BJELORUSIJA BRUTALNO PRIJETI ZAPADNIM SUSJEDIMA: Biće razaranja, smrti i eksplozija! Ako bude provokacija, odgovorićemo!

Autor Jovana Raičević Izvor mondo.rs

Volfovič je skrenuo pažnju na to da Bjelorusija priprema svoje oružane snage, izvodeći planirane aktivnosti borbene obuke.

Izvor: YouTube/Printscren/ CTVBY

Državni sekretar Savjeta bezbjednosti Bjelorusije Aleksandar Volfovič rekao je da se republička vojska sprema da odgovori na moguću provokaciju susednih zapadnih zemalja i istakao da će u slučaju agresije na Minsk s njihove strane doći do razaranja i na njihovoj teritoriji, prenosi RIA Novosti.

"Oni svoju infrastrukturu dovode u problem. Mislim da obični ljudi, Poljaci, Litvanci, vide šta se danas dešava u Ukrajini, razaranja, tragedije, kako obični ljudi ginu. Nadam se da neće oni pokrenuti agresiju na Bjelorusiju. Neprijateljstva se neće odvijati samo u Bjelorusiji. Ne, biće I razaranja, smrti, eksplozija i na njihovoj teritoriji", rekao je državni sekretar za TV kanal Bjelorusija 1 .

Volfovič je skrenuo pažnju da je u susjednim zemljama povećan broj vojne opreme i naoružanja, da se modernizuje vojna infrastruktura, sve su učestaliji letovi vojne avijacije u blizini bjeloruskih granica, iz budžeta se izdvajaju velika sredstva za sektor odbrane.

On je naglasio da Bjelorusija mudro izdvaja sredstva za razvoj svoje vojske, kako bi "ako bude potrebno, u slučaju provokacije, bila spremna da da dostojan odgovor".

Volfovič je skrenuo pažnju na to da Bjelorusija priprema svoje oružane snage, izvodeći planirane aktivnosti borbene obuke.

"Ne zaboravljamo na naše granice. Danas je dio snaga i sredstava stigao do južnih granica, zapadnih, pokrivajući posebno opasna područja mogućih provokacija sa teritorije susjednih zemalja", rekao je on, prenosi RIA.

Tagovi