Svijet

"MARIJUPOLJ JE CRVENA LINIJA - GRAD NE POSTOJI, SRAVLJEN JE SA ZEMLJOM!" Kuleba očajan, spomenuo pregovore sa Moskvom!

Autor Alen Kasmić Izvor mondo.rs

Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski ranije je rekao da bi svaki dalji ruski ratni zločin onemogućio pregovore sa Rusijom.

Izvor: Profimedia

Ukrajinski ministar spoljnih poslova Dmitro Kuleba rekao je danas da je "situacija" u Marijupolju "možda crvena linija" u pregovorima sa Rusijom. "Situacija u Marijupolju je vojno strašna i srceparajuća" rekao je Kuleba u emisiji "Face the Nation" za CBS.

"Grad više ne postoji. Preostali deo ukrajinske vojske i velika grupa civila su opkoljeni od strane ruskih snaga. Oni nastavljaju svoju borbu, ali po ponašanju ruske vojske u Marijupolju izgleda da su odlučili da po svaku cenu sravne grad sa zemljom", dodao je on.

Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski ranije je rekao da bi svaki dalji ruski ratni zločin onemogućio pregovore sa Rusijom. Ministar spoljnih poslova je rekao da očekuje intenziviranje teških borbi na istoku Ukrajine u narednim nedeljama.

On je takođe rekao da očekuje "očajničke pokušaje ruskih snaga da po svaku cenu završe sa Marijupoljom", dodajući da očekuje nastavak raketnih napada na Kijev i druge gradove širom Ukrajine.

Odgovarajući na pitanje koliko mu je važno da visoki američki zvaničnik poseti Ukrajinu, Kuleba je rekao da bi bio srećan da vidi kako američki predsednik Džo Bajden putuje u Ukrajinu.

"Bila bi to važna poruka podrške za nas i naravno, lični sastanak dva predsednika bi takođe mogao da otvori put za nove isporuke oružja, američkog oružja Ukrajini, kao i za razgovore o mogućem političkom rešenju ovog sukoba" rekao je Kuleba.

Tagovi