Svijet

TRENUTAK KOJI SU SVI ČEKALI! Žena uhapšenog Putinovog kuma se obratila njemu lično - evo šta mu je poručila!

Autor Jovana Raičević Izvor mondo.rs

Viktor Medvedčuk uhapšen bez mogućnosti kaucije.

Izvor: Youtube/Оксана Марченко/printscreen/Profimedia

Oksana Marčenko, supruga ukrajinskog političara Viktora Medvedčuka pritvorenog u Ukrajini, zamolila je ruskog predsjednika Vladimira Putina da pomogne u razmjeni njenog muža, rekla je ona na video snimku objavljenom u subotu.

"Poštovani Vladimire Vladimiroviču Putine, apelujem na vas za pomoć u razmeni mog muža, koga su kijevske vlasti nezakonito pritvorile iz političkih razloga. Viktor Medvedčuk je dao saglasnost na razmjenu i izručenje Ruskoj Federaciji, u slučaju da ukrajinska i ruska strana postignu odgovarajući sporazum", rekla je ona.

Podsjetimo, kako je ranije pisala Strana.ua, sud u Lavovu promenio je prvobitnu odluku, tako da je Viktor Medvedčuk uhapšen bez mogućnosti kaucije.

Viktora Medvedčuka su ukrajinski bezbjednosni agenti uhvatili u utorak dok je pokušavao da pobjegne u Rusiju. Bio je u kućnom pritvoru zbog sumnje za izdaju, ali je pobjegao kada je Rusija izvršila invaziju krajem februara. Medvedčuk, koji je predvodio stranku Opoziciona platforma - Za život, koja se zalagala za bliske veze sa Rusijom, uhapšen je prošle godine pod optužbom za izdaju i finansiranje terorizma.

Medvedevčukova žena
Izvor: Youtube/Оксана Марченко

Tagovi