Svijet

RUSIJA ZAPRIJETILA SAD I NATO, ISPLIVAO DOKUMENT KOJI TO DOKAZUJE! Ako nastavite, posledice po Zapad će biti NEZAMISLIVE

Autor Jovana Raičević Izvor mondo.rs

Rusija je zvanično upozorila SAD i NATO zbog pomaganja Ukrajini u sukobu koji traje već skoro dva mjeseca.

Izvor: Profimedia

Rusija je izdala zvaničnu diplomatsku notu upozorenja Americi i zemljama NATO zbog snabdijevanja Ukrajine oružjem. Dokument je poslat u nedelji kada je ruska vojska zadobila ozbiljan udarac i izgubila ratni brod "Moskva".

Diplomatska nota na dvije strane, u koju je Si-En-En imao uvid nakon što je ruska ambasada u Vašingtonu proslijedila dokument Stejt departmentu, sadrži i optužbe i prijetnje.

SAD i NATO su upozoreni da naoružavanje Ukrajine predstavlja "dodavanje goriva" već uzavrelom konfliktu, i da može da izazove "nepredvidive posledice".

Diplomatska nota poslata je u utorak, a samo nekoliko sati kasnije američki predsjednik Džo Bajden je objavio da će Amerika poslati Ukrajini pomoć u oružju od 800 miliona dolara. Prvi dio tog paketa stići će u Ukrajinu u narednim danima. Od početka rata 24. februara, Amerika je Ukrajini obezbijedila vojnu pomoć vrijednu više od tri milijarde dolara.

Pogledajte i blam Džoa Bajdena pred kamerama, snimak je obišao svijet.