Svijet

STIGLA HITNA NAREDBA, RUSKA VOJSKA KREĆE U NAPAD: Šef Kremlja "prebledeo" nakon ovog saznanja

Autor Alen Kasmić Izvor mondo.rs

Potapanje ruske crnomorske flote veliki udarac za Rusiju i Kremlj.

Izvor: Profimedia

Rusija je u toku noći bombardovala fabriku u Kijevu za koju tvrdi da je proizvodila rakete koje su potopile rusku mornaricu "Moskva". Snažne eksplozije viđene su tokom noći u Kijevu pre nego što je rusko Ministarstvo odbrane saopštilo rano u petak da je uništilo fabriku "Vizar“ koja proizvodi protivbrodske rakete i druge ukrajinske rakete.

Napad se dogodio samo dan nakon što je Moskva, vodeći brod ruske Crnomorske flote, potopljena usled požara koji je izbio nakon eksplozije municije. Ukrajinci tvrde da su oni uništili rusku ratnu mornaricu. Ministarstvo odbrane je takođe upozorilo da će pojačati svoje napade na Kijev u narednim danima, za koje je rečeno da su odgovor na ukrajinske udare na rusku teritoriju.

"Broj i obim raketnih udara na ciljeve u Kijevu će se povećati kao odgovor na bilo kakve terorističke napade ili akte sabotaže na ruskoj teritoriji koje je počinio nacionalistički režim u Kijevu“, navodi se u saopštenju ruskog ministarstva odbrane.

Eksplozije su usledile nekoliko sati nakon što je rusko ministarstvo odbrane objavilo da je "Moskva", vodeći brod ruske Crnomorske flote potonuo tokom vuče na obalu, zbog čega je, kako se izveštava, Putin "prebledeo", prenosi Dejli mejl.

Ruska vodeća krstarica "Moskva" potonula je u "olujnom moru", saopštilo je u četvrtak rusko ministarstvo odbrane. Ukrajinska južna vojna komanda tvrdila je u četvrtak da je pogodila "Moskvu" protivbrodskim projektilima Neptun, zbog čega je počela da tone i primorala posadu da napusti brod.


Tagovi