Svijet

RUSIJA ZAPRIJETILA DA ĆE NOĆAS NAPASTI, UZBUNA U KIJEVU! Putinov čovek od povjerenja: Do sada smo se SUZDRŽAVALI!

Autor Jovana Raičević Izvor mondo.rs

Rusija zaprijetila da će napasti Kijev i druge centre odlučivanja u Ukrajini, od čega su se do sada suzdržavali.

Izvor: Profimedia

Rusko ministarstvo saopštilo je da je pomorska trgovačka luka u Mariupolju "potpuno oslobođena od militanata nacističke formacije Azov”.

"Svi taoci koje su nacisti držali na brodovima u luci, uključujući i strane, oslobođeni su. Ostaci ukrajinskih trupa i nacista u gradu su blokirani i lišeni mogućnosti da pobjegnu", rekao je portparol ministarstva Igor Konašenkov.

"Vidimo pokušaje sabotiranja i udara ukrajinskih vojnika na objekte u Ruskoj Federaciji. Ako se takvi slučajevi nastave, Oružane snage Rusije će napasti centre odlučivanja, uključujući Kijev, od čega se ruska vojska do sada uzdržavala", rekao je on. 

Rusija bi uskoro mogla biti na ivici potpunog zauzimanja Mariupolja. Zvanično, ukrajinske oružane snage kažu da održavaju odbranu i da su u "kontinuiranom kontaktu" sa svojim trupama na terenu. Ali oni priznaju da je vjerovatno da će Moskva pokušati da preuzme potpunu kontrolu nad gradom, dok Rusija tvrdi da je Mariupolj blizu pada. Rusko ministarstvo odbrane saopštilo je i da se 1.026 vojnika ukrajinske 36. brigade marinaca, uključujući 162 oficira, predalo u gradu Mariupolju.

Tagovi