Svijet

AKCIJA POLICIJE KABO VERDE: UNIŠTAVAJU KOKAIN ZBOG KOJEG SU UHAPŠENI CRNOGORSKI DRŽAVLJANI (VIDEO)

Autor Jovana Raičević Izvor RTCG

Oko 5,6 tona kokaina koji su zaplijenile vlasti Zelenortskih ostrva u operaciji sprovedenoj na otvorenom moru uz podršku američke mornarice, u okviru koje su uhapšeni crnogorski državljani, biće uništeno, prenosi RTCG.

Izvor: RTC - Rádio Televisão Cabo-verdiana

Policija države Kabo Verde rekla je da se droga uništava na periferiji glavnog grada, pod jakim mjerama bezbjednosti i nakon procesa prebrojavanja i sertifikacije od strane pravosudnih organa koji je trajao cijelo jutro, navodi RTCG.

Možda ce vas zanimati

Pogledajte video:

KOKAIN KABO VERDE
Izvor: RTC - Rádio Televisão Cabo-verdiana

Policija Kabo Verdea saopštila je prije nekoliko dana da je zaplijenila 5.668 kilograma kokaina u ribarskom brodu iz Brazila, privela pet Brazilaca i dvojicu iz Crne Gore, uz podršku američke mornarice. Identitet uhapšenih državljana Crne Gore još nije poznat.

U izjavi koju je medijima pročitao nacionalni direktor policije Rikardo Gonkalves navodi se da je 5,6 tona droge nađeno u luci Praja, te da su spisi predmeta tajni. Gonkalves je rekao da se operacija odvijala na otvorenom moru, od 1. aprila, uz podršku i američke DEA.

Najveća operacija protiv narkotika na Zelenortskim Ostrvima napravljena je 31. januara 2019. godine, zapljenom 9,5 tona kokaina, zaključuje RTCG.

Tagovi