Svijet

HITNO SE OGLASILA ŽENA UHAPŠENOG PUTINOVOG KUMA! Od Zelenskog zahtijeva da ga odmah oslobodi!

Autor Alen Kasmić Izvor mondo.rs

Služba bezbjednosti Ukrajine je u utorak prijavila privođenje Medvedčuka.

Izvor: Twitter/@olliecarroll/printscreen/Youtube/Оксана Марченко/printscreen

Supruga uhapšenog Viktora Medvedčuka, Oksana Marčenko, zahtjeva od ukrajinskog predsjednika Vladimira Zelenskog da ga odmah pusti na slobodu.

"Nema sumnje da je moj suprug proganjan iz političkih razloga, suprotno zakonima u Ukrajini i međunarodnom pravu. Njegov život bi trebalo da bude van opasnosti. Čekam vaš odgovor", rekla je Marčenko na svom Youtube kanalu.

Žena Medvedevčuka
Izvor: Youtube/Оксана Марченко

Marčenko je istakla da Medvedčuk nije prekršio nijedan zakon Ukrajine i da nije napustio njenu teritoriju, da se uvijek zalagao za mir, dijalog i harmoniju u zemlji. Ona je njegovo pritvaranje nazvala manifestacijom terorizma, prenose RIA novosti.

Supruga političara se za pomoć obratila i turskom predsjedniku Tajipu Erdoganu.

Obraćanje Medvedevčukove žene
Izvor: Youtube/Оксана Марченко

"Veoma se plašim za Viktorov život. Imate veliki autoritet. Vas poštuju i slušaju. Molim vas, poštovani gospodine predsjedniče, da svojim uticajem spasete i oslobodite mog supruga Viktora Medvedčuka", rekao je Marčenko.

Služba bezbjednosti Ukrajine je u utorak prijavila privođenje Medvedčuka, čiji je nestanak krajem februara prijavilo ukrajinsko tužilaštvo. Kasnije je predsjednik Volodimir Zelenski ponudio Rusiji da zamijeni političara za zarobljene Ukrajince. Pres-sekretar predsjednika Rusije Dmitrij Peskov rekao je da će Kremlj pratiti sudbinu Medvedčuka i apelovati na evropske političare da to učine.

Tagovi