Svijet

PUTIN ODBIO PONUDU ZELENSKOG - NEMA POGODBE ZA ZAROBLJENIKA? Ostavio kuma, Kremlj odlučan: On je ukrajinski državljanin!

Autor Jovana Raičević Izvor mondo.rs

Portparol Kremlja Dmitrij Peskov izjavio je da je potrebno proveriti informacije o hapšenju ukrajinskog političara Viktora Medvečuka.

Izvor: Facebook/printscreen/Володимир Зеленський/Profimedia

Kremlj je odgovorio na zahtev Ukrajine da zameni zarobljenog političara Viktora Medvedčuka za Ukrajince koji su zatočeni u Rusiji. Ukrajina je privela Viktora Medvedčuka, proruskog ukrajinskog političara, jednog od najbogatijih ljudi u Ukrajini, za kojeg je poznato je da ima blizak odnos s Vladimirom Putinom, a prema nekim informacijama, čak je i bio kum na krštenju njegove ćerke Darije.

Portparol Kremlja Dmitrij Peskov izjavio je da je potrebno proveriti informacije o hapšenju ukrajinskog političara Viktora Medvečuka pre iznošenja bilo kakvih komentara, prenosi Interfaks. Ruski zvaničnici sugerišu da ne bi pristali na razmenu zarobljenika, s obzirom na to da je Medvedčuk ukrajinski državljanin koji se nalazi u Ukrajini.

Podsetimo, Zelenski je sinoć komentarisao privođenje Medvedčuka. Takođe je imao predlog za Rusiju.

"Predlažem Ruskoj Federaciji da zameni ovog svog momka za naše dečake i devojke u ruskom zatočeništvu. Zbog toga je važno da naši organi za sprovođenje zakona i vojska takođe razmotre ovu mogućnost", poručio je on.

Tagovi