Svijet

"UDARAĆEMO NUKLEARNIM ORUŽJEM, DA SE NE ŠALE SA NAMA!" Šok izjava Kadirova, analitičari tvrde - Ovo je prijetnja ZAPADU!

Autor Gordana Bojanić Izvor mondo.rs

Ramzan Kadirov govorio je o uzdržanoj reakciji ruskog predsjednika na akcije Zapada, koji navodno priprema plaćenike da pomognu Ukrajini i snabdijeva ovu zemlju oružjem.

Izvor: Telegram/Kadyrov_95

Prema Ramzanu Kadirovu, koji je takođe i genaral-potpukovnik Rosgvardije, Rusija tokom rata može da djeluje mnogo radikalnije - do upotrebe nuklearnog oružja.

"Kada bi me pitali šta bih uradio, odgovorio bih da ako je bar jedan plaćenik u Ukrajini, onda ćemo na određenim mjestima udarati taktičkim nuklearnim oružjem da se ne šale sa nama", rekao je čečenski lider.

Ramzan Kadirov je najavio i planove ruskih trupa da pređu u ofanzivu na Mariupolj i druge djelove Luganske i Donjecke Narodne Republike. Dalje, prema Kadirovu, oni će zauzeti Kijev.

Takođe, kako bi izbjegao nepotrebne žrtve, Kadirov je zamolio Ukrajinke da sa fronta odvedu kući svoje muževe i braću, koji pružaju otpor ruskim oružanim snagama. Neki ruski analitičari povodom ovih izjava Kadirova, smatraju da je takav razvoj događaja moguć, i da je njegovo upozorenje o upotrebi nuklearnog oružja u Ukrajini otvorena prijetnja nekim zapadnim strukturama.

Analitičari smatraju da je poruka Kadirova otvorena prijetnja Zapadu, te da je Rusija posebno "iznervirana" izjavom Žozepa Borela da će rat protiv Rusije biti dobijen na bojnom polju.