Svijet

RUSI SPREMNI DA NAPADNU?! Najnoviji snimci prikazali KONVOJ DUG 10 KILOMETARA - sumnja se da idu u ovom pravcu! (FOTO)

Autor Mia Radulović Izvor mondo.rs

Maksar je rekao da je u konvoju bilo oklopnih vozila, kamiona, artiljerije i dodatne vojne opreme.

Izvor: Profimedia

Satelitski snimci koje je napravio i analizirao Maksar Tehnolodžis pokazuju deset kilometara dug ruski vojni konvoj istočno od Harkova. Maksarov snimak je snimljen 8. aprila u blizini grada Veliki Burluk, nekoliko desetina kilometara istočno od Harkova. Konvoj se kretao prema jugu, piše CNN.

Maksar je rekao da je u konvoju bilo oklopnih vozila, kamiona, artiljerije i dodatne vojne opreme.

Generalštab Oružanih snaga Ukrajine saopštio je da ruske trupe pokušavaju da probiju odbranu ukrajinske vojske u blizini grada Izjuma i da uspostave kontrolu nad Marijupoljom.

Ruske snage pokušavaju da poboljšaju taktički položaj svojih jedinica i na Nikolajevskom pravcu, navodi Generalštab. Saopštavaju i da ruska vojska nastavlja da djelimično blokira Harkov, granatirajući grad iz raketnih i topovskih artiljerijskih sistema i minobacača.

Podsjetimo, nakon povlačenja ruskih snaga iz okoline Kijeva, očekuje se da će dio snaga biti prebačen na istok Ukrajine kako bi se tamo pojačali ruski napadi. Ne zna se tačno kuda ide ovaj konvoj.

Na početku rata uveliko se pričalo o desetinama kilometara dugom konvoju koji je išao od granice sa Bjelorusijom do Kijeva. Tada se pretpostavljalo da će Rusi pokušati da opkole Kijev, ali se to nikada nije dogodilo. Taj konvoj je u jednom trenutku nestao, a šta se tačno dogodilo nije jasno. Dio konvoja je napadnut i uništen, a dio, kako je tada rečeno, odvojen.

Tagovi