Svijet

U OVOM GRADU VIŠE NEMA RUSKE VOJSKE! Ukrajinci objavili da su ga OSLOBODILI, a na granici je sa Rusijom!

Autor Gordana Bojanić Izvor mondo.rs

Britansko ministarstvo odbrane objavilo je najnoviju mapu ruskih napada.

Izvor: Profimedia

Ukrajina tvrdi da je njihova vojska oslobodila Sumi, grad na ukrajinsko-ruskoj granici. Riječ je o gradu koji se nalazi na sjeveroistoku zemlje, sjeverno od Harkova, oko kojeg se i dalje vode žestoke borbe.

Tamošnji guverner Dmitro Živicki napisao je na društvenim mrežama da su se ruske snage povukle, ali je upozorio stanovnike koji su bježali da se još ne vraćaju jer gradsko područje prvo treba da bude očišćeno od mina.

Sumi je bio jedan od prvih gradova koji je napadnut, a u prvim danima rata pretrpio je nekoliko dana žestokog bombardovanja. Britansko ministarstvo odbrane jutros je potvrdilo da su ruske snage napustile grad.

Takođe, britansko ministarstvo odbrane objavilo je najnoviju mapu ruskih napada danas popodne koja prikazuje nove promjene u odnosu na juče.

Prema Britancima na mapi, na sjeveru Ukrajine praktično više nema ruskih snaga niti borbi.

Britanci su u ponedjeljak na mapi zabilježili velike ukrajinske uspjehe na sjeveru, da bi juče objavili da se borbe sa Rusima vode samo na sjeveroistoku. Danas na sjeveru zemlje više nema znakova borbi, osim što se i dalje bilježe bombardovanja gradova. Borbe su se potpuno pomjerile na istok i jugoistok zemlje.

Ovako danas izgleda sjever Ukrajine, prema Britancima:

Tagovi