Svijet

"RUSI NAMERNO SILUJU I UBIJAJU" Posle tvrdnji da koriste POKRETNI KREMATORIJUM da sakriju tela mrtvih, oglasila se SAD!

Autor Alen Kasmić Izvor mondo.rs

Rusi su navodno ubili oko 320 ljudi u ukrajinskom gradu Buči, a američki zvaničnik tvrdi da je kampanja u toj oblasti bila "namerna".

Izvor: Profimedia

Trupe ruskog predsednika Vladimira Putina kreću u "namernu kampanju silovanja, ubistava, terora i mučenja u Buči", u Ukrajini, rekao je visoki američki zvaničnik. Državni sekretar Entoni Blinken rekao je to nakon što su se pojavili video i foto dokazi o užasnim aktima koje su počinile ruske trupe u toj oblasti, u blizini glavnog grada Ukrajine Kijeva, piše Miror.

Rusija je negirala da je počinila bilo kakve akte nasilja u toj oblasti i nazvala je fotografije i video snimke lažnim.

Međutim, sekretar Blinken je rekao: "Putin je ratni zločinac. Ali moramo da prikupimo informacije. Moramo da nastavimo da pružamo Ukrajini oružje koje joj je potrebno da nastavi da se bori i moramo da dobijemo sve detalje. Putin je brutalan i ono što se dešava u Buči je nečuveno i svi su to videli."

Varvarske trupe 64. motorizovane brigade 35. sveruske armije povukle su se prošle nedelje iz grada Buče, gde su popunile nekoliko grobova izmučenim civilnim leševima. "Oni su ostavili trag razaranja i patnje u naseljima oko Kijeva", kažu ukrajinske vlasti.

Tvrdnje o ruskim akcijama u Buči stigle su navodno 24 sata nakon što su ruske trupe primećene kako koriste pokretni krematorijum u Ukrajini u pokušaju da sakriju tela mrtvih. Takođe se veruje da je Putinova vojska koristila masivnu mašinu da ukloni sve tragove. Kamion sa napravom primećen je u razorenom Mariupolju i u sada uništenoj Buči, u blizini Kijeva, piše Dejli Star.

Detalji o tome kako se tačno ovaj uređaj koristi su nedorečeni, ali lokalni izveštaji citiraju očevice da postoje "specijalne ruske brigade" koje prikupljaju tela "stanovnika Mariupolja ubijenih i ubijenih kao rezultat ruske invazije". Postoji i nekoliko lokalnih izveštaja u kojima se navodi da je Rusija koristila uređaj da sakrije mrtve.

Vest o činu potvrdio je ukrajinski Centar za strateške komunikacije i bezbednost informacija, koji je pod kontrolom Ministarstva kulture i informacione politike Ukrajine.

Tagovi