Svijet

BRUTALNA ZASEDA - RUSI NISU STIGI NI DA GA VIDE! Usamljeni ukrajinski tenk ih je čekao sakriven, a onda je nastao PAKAO

Autor Gordana Bojanić Izvor mondo.rs

Snimci dronom pokazuju kako jedan ukrajinski tenk napada celu rusku kolonu i nastaje haos!

Izvor: twitter/screenshot/@UAWeapons

Ukrajinski tenk T-64 se može videti kako vreba pored kuće i čeka da upadne u zasedu snagama Vladimira Putina koje dolaze duž puta oko 50 metara ispred njega.

Dok Rusi prolaze, ukrajinski tenk otvara vatru na sredinu tri oklopna transportera BTR-82, od kojih svaki nosi do deset vojnika. Prvi hitac promašuje, a granata eksplodira na brdu, a sledeći hitac pogađa jedan od BTR-82, što se može videti po buktinji na putu. U međuvremenu, Rusi počinju da uzvraćaju vatru ka mestu gde misle da se tenk krije, ali nijedan od njihovih hitaca nije pogodio tenk dok se kreću oko goruće olupine njihovih saboraca.

Ruski vojnici ubrzo počinju da izlaze iz pojedinih vozila i traže zaklon ili bolju poziciju s koje će moći da vide neprijateljski tenk i eliminišu ga. Bitka se nastavlja, a Rusi konačno lociraju ukrajinski tenk i počinju da pucaju na njega, iako nijedan od metaka nije pronašao svoju metu.

Video su podelili na svom Tviter profilu Ukrajinci koji prate i skupljaju ostatke oružja u ratu, a koji kažu da je napad tenka uspeo da zadrži konvoj, što je omogućilo drugim ukrajinskim saborcima da eliminišu više vozila kojima je bilo otežano ili onemogućeno kretanje.

Navodi se da je ukrajinski tenk koji je organizovao zasedu Rusima koji su se povlačili na istok iz Kijeva, iz bataljona bratstva Dmitro Korčinski. Na kraju snimka može se videti veliki oblak dima koji se diže u vazduh iz ruskih vozila. Na zemlji pored jednog zapaljenog BTR-82 vide se mrtvi ruski vojnici dok kolona žurno nastavlja dalje. Ne zna se da li je ukrajinski tenk uspeo da pobegne posle bitke.

Pogledajte kako je to izgledalo:

Tagovi