Svijet

OBJAVLJENO NAREĐENJE VLADIMIRA PUTINA: Otkriveno kada Rusija planira da završi rat u Ukrajini!

Autor Gordana Bojanić Izvor mondo.rs

Portparol Kremlja, Dmitrij Peskov, rekao je u srijedu da je Rusija povukla svoje trupe iz Kijevske oblasti po naređenju ruskog predsjednika Vladimira Putina, kao gest dobre volje u pregovorima s ukrajinskom stranom.

Izvor: Profimedia/Anadolija/State Emergency Service of Ukraine

On je naglasio da "Moskva želi da okonča vojnu operaciju u Ukrajini" pregovorima i zainteresovana je za pristanak ukrajinskog predsjednika Volodimira Zelenskog na iznijete uslove, prenosi Ria Novosti.

"Kako bismo stvorili povoljne uslove za pregovore, željeli smo da učinimo gest dobre volje. Možemo da donesemo ozbiljne odluke tokom pregovora, tako da je predsjednik Putin naredio našim trupama da napuste Kijevsku oblast", rekao je Peskov u intervjuu za francuski TV kanal LCI.

Pregovarački proces sa Ukrajinom se nastavlja i predstoji još dug put, ali za sada sve ide svojim tokom, izjavio je Peskov i dodao da bi želio više dinamike iz Kijeva.

"Pred nama je još dosta dug put. Radni proces se nastavlja, ali je sporiji nego što bismo željeli. Naravno, voljeli bismo da vidimo više dinamike sa ukrajinske strane", rekao je Peskov novinarima odgovarajući na pitanje o izgledima predstojećih rundi pregovora izmedju Rusije i Ukrajine, prenosi RIA Novosti.

Portparol Kremlja je naglasio da pregovarački proces nije poremećen i da će biti nastavljen.

Pogledajte kako izgleda srušeni vojni avion u ratu u Ukrajini:

Podsjetimo, rat u Ukrajini počeo je 24. februara.