Svijet

EU UVODI NOVE SANKCIJE PUTINU - NA UDARU NJEGOVE ĆERKE! Mjere imaju za cilj da "osakate" članove porodice predsjednika!

Autor Gordana Bojanić Izvor mondo.rs

Putin sa bivšom suprugom Ljudmilom ima dvije ćerke.

Izvor: Profimedia

Nove sankcije Evropske unije Rusiji mogle bi da budu usmjerene i na ćerke ruskog predsjednika Vladimira Putina. Volstrit žurnal je prenio izvještaj da će nove sankcija Evropske unije biti usmjerene i na ćerke ruskog predsjednika Vladimira Putina.

"Evropska unija je predložila sankcionisanje dvije ćerke predsjednika Vladimira Putina, prema diplomatama upoznatim sa planom, što bi bio korak koji bi dodao članove najbliže porodice ruskog lidera na rastuću listu pojedinaca koji su sankcionisani, kao odgovor na rusku invaziju na Ukrajinu", navodi se u tekstu.

Putin ne govori javno o svojoj porodici. Sa bivšom suprugom Ljudmilom ima dvije ćerke, navodi Kremlj. Ne zna se da li Putin ima drugu djecu.

Iako nije poznato da li njegove ćerke imaju neku imovinu van Rusije, bilo kakav potencijalni luksuzni život koji su mogle da vode u Evropi sada bi mogao da bude otežan.

Ove informacije dolaze u trenutku kada su se G7, države EU i SAD dogovorile o zabrani "svi novih investicija" u Rusiji, kao dio nove ekonomske odmazde protiv Putina.

Nove mjere će takođe proširiti mrežu sankcija ruskim bankama i državnim preduzećima i imaju za cilj da "osakate" vladine zvaničnike i članove njihovih porodica.

Smatra se da je najnoviji krug sankcija pokrenut zbog optužbi o "genocidu", zločinima i ratnim zločinima nad ukrajinskim civilima u Buči u blizini Kijeva.