Svijet

KADIROV OBJAVIO SNIMAK, ČEČENI UPALI U UPORIŠTE AZOVA! Ovako su otkrili snajperistu na krovu - "ZNAMO šta ih čeka!"

Autor Gordana Bojanić Izvor mondo.rs

Lider Čečena na svom Telegram kanalu objavio snimak napada na fabriku "Azovstal" u Marijupolju, gdje su smještene jedinice Azova.

Izvor: Telegram/screenshot/Tadyrov_95

Lider Čečenije Ramzan Kadirov objavio je na svom Telegram kanalu izvještaj o napadu svojih zemljaka na fabriku "Azovstal" u Marijupolju, a objavio je i snimak na kojem vojnici puka Ahmat-Hadži Kadirov primjećuju snajperistu na krovu jedne od zgrada.

"Prijatelji, ovako izgleda borbena nadmoć. Vojnici puka Ahmat-Hadži Kadirov, predvođeni komandantom, dragim bratom Zamidom Čalajevim, ne puštaju šejtane da se slobodno kreću gradom. Naši momci aktivno jurišaju na metaluršku fabriku Azovstal, gdje su se trenutno sklonili ostaci militanata nacionalnih bataljona. Dronom možemo da posmatramo cijelu teritoriju, a i položaj neprijateljse vojske", napisao je Kadirov i dodao:

"Naši borci su primijetili snajperistu kako puzi po krovu jedne zgrade, koji je, nakon što je otkriven, pokušao da pobjegne. Bez razmišljanja, čečenski borci su odlučili da eliminišu otkrivenu metu".

Kao što je poznato, Kadirov je u subotu najavio početak napada na fabriku u Marijupolju, gdje se nalaze militanti ukrajinskih nacionalnih bataljona.

"Zahvaljujući koordinisanim akcijama naših snaga bezbjednosti i striktnom poštovanju naređenja komande, umanjili smo gubitke, što se ne može reći za naciste i šejtane. Zalaganjem naših hrabrih ratnika, redovi ukrajinskih vojnika se ubrzano prorjeđuju. Mnogi su satjerani u ćošak, a svi dobro znamo šta ih čeka", napisao je Kadirov na svom Telegram kanalu i dodao:

"Čišćenje se odvija kao i obično. Povremene poteškoće nastaju u stambenim naseljima u kojima se još uvijek kriju civili. Na sreću, zahvaljujući brzom djelovanju snaga bezbjednosti, moguće je eliminisati neprijatelja, sprečavajući civilne žrtve. Želim borcima puno sreće! Očekujemo još dobrih vijesti od vas!", napisao je Kadirov.