Svijet

RUSI NAPALI TOKOM NOĆI! Drugi dan za redom granatiran lučki grad u Ukrajini - projektili pogodili ključne tačke!

Autor Jovana Raičević Izvor mondo.rs

Bila je aktivna i ruska PVO.

Izvor: Profimedia

Južni lučki grad Odesa pogođen je tokom noći u vazdušnom napadu, rekao je zvaničnik vojne administracije u ponedeljak ujutru.

"Nekoliko projektila je pogodilo jedan od okruga Odese, jedan objekat je pogođen. Dalje informacije se razjašnjavaju“, rekao je portparol operativnog štaba Oblasne vojne administracije Odese Serhij Bračuk. 

Ruske snage pogodile su skladište goriva u Odesi rano u nedelju. Bračuk je rekao da u tom incidentu nije bilo žrtava.

Anton Heraščenko, savjetnik ministra unutrašnjih poslova Ukrajine, napisao je na svom Telegram nalogu da je Odesa napadnuta iz vazduha u nedelju ujutru. Ruski udar pogodio je "kritičnu infrastrukturu" u južnom lučkom gradu Odesi, izjavio je Serhij Bračuk, portparol Operativnog štaba regionalne vojne administracije Odese.

"Jutros je pogođen jedan od kritičnih infrastrukturnih objekata.Trenutno je situacija pod kontrolom, nadležne službe rade na licu mjesta. Detalji će biti naknadno saopšteni", rekao je on na nacionalnoj televiziji.

Odesa je bila mjesto relativnog zatišja tokom ruske invazije i raj za raseljene Ukrajince iz oblasti koje su doživjele najgore borbe, piše CNN. 

Tagovi