Svijet

OVO JE ŽENA RAMZANA KADIROVA, ŠEF ČEČENIJE OTKRIO NJIHOVU TAJNU: Medni se nigde ne pojavljuje, a evo kako su se venčali

Autor Anja Popov Izvor mondo.rs

Medni Kadirov se ne eksponira u javnosti, sa Ramzanom ima desetoro dece, a dvoje su usvojili. Pokrenula je i modnu liniju kojom promoviše tradicionalnu odeću i stil.

Izvor: Profimedia

Medni Musaevna Kadirov je žena kontroverznog šefa Čečenije, Ramzana Kadirova, nikada se ne eksponira u javnosti jer joj tradicija nalaže da sedi u kući i brine o deci. Ramzan i Medina odrasli su u istom selu, a išli su i u istu školu. Medni je za sada jedina žena Ramzana Kadirova, a lider Čečenije ju je oženio na nagovor oca.

Prema njihovim običajima, Kadirov ima pravo na četiri zakonite supruge, ali još uvek ima samo Medni. Iako se spekulisalo da je nedavno oženio još jednu, osamnaestogodišnju Fatimu koju je upoznao tokom revije svoje žene Medni, ispostavilo se da to nije istina.

Medni je imala 17 godina, a Ramzan 19 kada su se venčali.Par je uskoro dobio svoje prvo dete, sina, koji je ime dobio po dedi Ahmedu, koji je poginuo braneći svoju zemlju. Nakon Ahmeda, došlo je još devetoro dece, pa Medni i Ramazan sada imaju četiri sina i šest ćerki, ali su usvojili još dva dečaka, prenosi Stil.

Osim što se bavi decom, Medni je pokrenula i modnu liniju kojom promoviše tradicionalnu odeću i stil. Žene u Čečeniji se oblače po strogim islamskim pravilima, pokrivajući glavu i telo, a lice veoma malo šminkaju.

Modna linija Medni Kadirov veoma je popularna u islamskom svetu pa se njeni modeli izrađuju i u Ujedinjenim Arapskim Emiratima.

Ramzan je govorio kako njegova žena poštuje stroga pravila oblačenja, ali da se u privatnosti njihove kuće sređuje i šminka za svog muža. Ramazan je nekoliko puta navodio da nijedna žena nije ni prineti njegovoj Medni, te ako dođe do toga, on će se uz blagoslov svoje prve žene - oženiti!

"Još nisam upoznao ženu koja može nadmašiti vrline i lepotu moje voljene Medni," rekao je Kadirov jednom prilikom.

Kadirov je rođen je 5. oktobra 1976. godine, a njegov otac Ahmad Kadirov bio je istaknuti političar. Sada je Kadirov dobio titulu Heroja Ruske Federacije, a dobio je i Red za zasluge za domovinu i Red Hrabrosti.