Svijet

JEZIVA TRAGEDIJA U ŠVAJCARSKOJ - SVI ČLANOVI PORODICE SKOČILI U SMRT JEDAN ZA DRUGIM: Policija u stanu zatekla šok

Autor Anja Popov Izvor mondo.rs

Švajcarska policija okruga Vo objavila je prve rezultate istrage tragedije koja se dogodila prošle nedjelje kada je petočlana porodica prošlog četvrtka skočila sa sedmog sprata zgrade u kojoj je živjela.

Izvor: Youtube/screenshot/Sharjah24 News

Poginuli su 40-godišnji otac, njegova 41-godišnja supruga i njegova sestra, ali i osmogodišnja djevojčica, a jedini preživeli je 15-ogodišnji dječak koji je u teškom stanju. Od kada se desio tragičan slučaj švajcarska javnost raspravlja zbog čega je cijela porodica skočila sa sedmog sprata zgrade, policija je sumnjala da je još neko upleten u slučaj.

Policija je objavila prve rezultate, a mogućnost da su učestovale druge osobe je isključeno, sada se razmatra da je u pitanju kolektivnom samoubistvo. U stanu nije bilo tragove borbe ni nasilja, utvrđeno je nakon policijske istrage, objavio je švajcarski portal Blik.

Porodica koja je poginula je živjela na specifičan način, izolovana od društva plašeći se da se državne vlasti ne umiješaju u njihov život. Od početka pandemije je bila opsjednuta zavjerama i tezama o preživljavanju. Nakupili su velike zalihe hrane svih vrsta i sve je bilo dobro organizovano.
Van kuće je izlazila i radila samo majčina sestra bliznakinja. Ni majka, ni osmogodišnja djevojčica nisu bile registrovane kod stambenih kontrola, a djevojčica nije pohađala školu.

Stariji sin se školovao kod kuće, i to je već jednom bio razlog dolaska policije na njihova vrata, koja je došla u stan da pita oca šta sin tačno radi.

"Svi ti elementi ukazuju da su članovi porodice strahovali od miješanja vlasti u njihov život", stoji u policijskom saopštenju.
Istragom je utvrđeno da se porodica bacila s balkona nešto prije sedam sati ujutro prošlog četvrtka. Skočili su u razmaku od pet minuta jedan za drugim. Policija je na balkonu pronašla i odskočnu dasku.

Nadležni se nadaju se da će se razlog smrti porodice otkriti ako se 15-godišnji sin probudi iz kome.