Svijet

I NATO POSLAO UPOZORENJE - RUSKE SNAGE SE NE POVLAČE! Oglasio se Stoltenberg, evo šta se očekuje u narednom periodu

Autor Alen Kasmić Izvor mondo.rs

Stoltenberg je rekao da će saveznici iz NATO-a nastaviti da obezbeđuju oružje Ukrajini koliko god bude potrebno.

Izvor: Profimedia

Šef NATO-a Jens Stoltenberg razgovarao je sa novinarima u Briselu. On je rekao da se ruske snage ne povlače već se "pregrupišu", dodajući da NATO očekuje "dodatne ofanzivne akcije", komentarišući najavu Moskve o smanjenju borbenih dejstava u području oko Kijeva.

"Prema našim obaveštajnim podacima, ruske snage se ne povlače već repozicioniraju. Rusija pokušava da se pregrupiše, ponovo snabde svoje snage i pojača svoje ofanzivne akcije u regionu Donbasa", rekao je Stoltenberg novinarima u Briselu, a prenosi agencija Rojters.

On je dodao i da Rusija, istovremeno, vrši pritisak na Kijev i druge gradove. "Tako da možemo očekivati dodatne ofanzivne akcije koje donose još više patnje", poručio je Stoltenberg. On je takođe rekao da će saveznici iz NATO-a nastaviti da obezbeđuju oružje Ukrajini koliko god bude potrebno.

Podsetimo, ukrajinski generalštab je jutros istakao da se ruske snage možda pregrupišu u Belorusiji, preneo je ranije CNN. U Belorusiji je navodno primećeno kretanje ruske vojne opreme, "verovatno radi pregrupisanja jedinica, kao i stvaranja rezerve za popunu gubitaka u ljudstvu, naoružanju i opremi grupa koje deluju u Ukrajini", navodi se u saopštenju.

Tagovi