Svijet

PRIMEĆENO KRETANJE - PUTINOVA VOJSKA SE POVUKLA U BELORUSIJU?! Otkriveno zašto se PREGRUPIŠU ruske oružane snage

Autor Alen Kasmić Izvor mondo.rs

U Belorusiji je primećeno kretanje ruske vojne opreme.

Izvor: Profimedia

Ruske snage se možda pregrupišu u Belorusiji, saopštio je ukrajinski generalštab u četvrtak, preneo je CNN. U Belorusiji je primećeno kretanje ruske vojne opreme, "verovatno radi pregrupisanja jedinica, kao i stvaranja rezerve za popunu gubitaka u ljudstvu, naoružanju i opremi grupa koje deluju u Ukrajini", navodi se u saopštenju.

Ukrajinske snage su zabeležile "česte slučajeve" postavljanja mina u oblastima koje su nedavno ponovo zauzele ruske snage u regionu Kijeva, dodaje se u saopštenju.

Ministarstvo odbrane Ujedinjenog Kraljevstva saopštilo je u izveštaju u sredu da su se neke ruske jedinice vratile u Belorusiju nakon što su pretrpele velike gubitke na bojnom polju u Ukrajini. Belorusija je bila baza za ruske vojne snage.

Rusija će "verovatno nastaviti da kompenzuje svoju smanjenu sposobnost kopnenog manevara masovnim artiljerijskim i raketnim udarima", saopštilo je Ministarstvo odbrane Velike Britanije.

Sekretar za štampu američkog Pentagona Džon Kirbi je rekao da je video samo "mali broj" ruskog povlačenja nakon prve tvrdnje Rusije, ali da je to bilo prepozicioniranje trupa, a ne povlačenje, preneo je CNN.

Tagovi