Svijet

PUTIN PRAVI NOVI SVJETSKI POREDAK! Zvaničnik Rusije otkrio - ujediniće se sa velikim svjetskim silama!

Autor Jovana Raičević Izvor mondo.rs

Zamjenik ministra spoljnih poslova Rusije, Sergej Rjabkov, izjavio je u srijedu da Rusija radi na uspostavljanju novog svjetskog poretka za zemljama BRIKS-a, tražeći tako nove mogućnosti saradnje zbog sankcija Zapada Moskvi usljed rata u Ukrajini.

Izvor: Youtube/SHOW TIME/Screenshot

Rjabkov je istakao da se Rusija zajedno sa zemljama članicama BRIKS-a u čijem sastavu su Brazil, Rusija, Indija, Kina, Južna Afrika, na ovo odlučila usljed sankcija Rusiji zbog rata u Ukrajini.

"Zemlje BRIKS-a, činiće jednu od okosnica novog svjetskog poretka koji se formira", rekao je zamjenik ministra spoljnih poslova Rusije Sergej Rjabkov za televiziju "RT".

Komentarišući odluku predsjednika Putina da pređe na plaćanje u rubljama za gasne ugovore sa "neprijateljskim" zemljama, Rjabkov je rekao da Rusija ne mijenja uslove ugovora, već štiti svoje interese.

"Mi ne mijenjamo uslove ugovora, mi štitimo naše interese od potpuno neodgovornih sankcija koje su samo pogodile temelje međunarodne trgovine i međunarodnog sistema. Činjenica da su zemlje Zapada raskinule ugovore sa Rusijom u nekoliko sfera u roku od jedne noći je sramotna", rekao je Rjabkov.

On je dodao da je Rusija uvijek bila pouzdan snabdijevač i namjerava da nastavi isporuke gasa Evropi. Kako kaže, treba uzeti u obzir i interese Moskve. Diplomata se nada da će evropske zemlje revidirati svoju odluku da ne plaćaju gas u rubljama i da će pronaći kreativan pristup tom pitanju.

Podsjetimo, rat u Ukrajini traje od 24. februara.

Tagovi