Svijet

"MORAMO DA IH UNIŠTIMO, RAT NE SMIJE DA PRESTANE!" Kadirov šokirao izjavom nakon pregovora - Zauzećemo OVAJ GRAD!

Autor Gordana Bojanić Izvor mondo.rs

Čečenski lider Ramzan Kadirov ocijenio je danas da rat u Ukrajini ne smije biti zaustavljen, da je potrebno završiti započeto i zauzeti Kijev.

Izvor: Profimedia/YouTube/Mike Guardia/screenshot

Šef Čečenije Ramzan Kadirov rekao je da se "ruska specijalna operacija u Ukrajini ne može zaustaviti – potrebno je završiti započeto i zauzeti Kijev."

"Izjavljujem da moramo da završimo ono što smo započeli, da uništimo naciste, sotone, da ne stanemo. Moramo da idemo u Kijev i da uzmemo Kijev nazad. Da smo ostali blizu Kijeva, onda sam više nego siguran da bismo otišli ​​tamo i doveli stvari u red“, rekao je Kadirov, govoreći na velikom skupu vojnih snaga u Groznom.

"Još jednom potvrđujemo da smo spremni da idemo na bilo koje mjesto da ispunimo bilo koje naređenje bilo koje složenosti... Naučili smo da se borimo... da bismo zaštitili. I zato vas molimo da nam date priliku da zaštitimo ukrajinski narod od naših neprijatelja, neprijatelja islama", naglasio je šef Čečenije.

Kadirov je takođe izrazio skepticizam u pogledu pregovora Rusije i Ukrajine.

"Siguran sam da ove lutke ništa neće riješiti. Nacisti, koji sebe nazivaju muslimanima, čitao sam im njihovu prepisku. Oni se ne pokoravaju rukovodstvu Ukrajine, pa sa kim da pregovaraju", rekao je on.

Ranije u utorak u Istanbulu je održana nova runda pregovora između delegacija Ruske Federacije i Ukrajine, sastanak je održan u palati Dolmabahče zatvorenoj za novinare i trajao je oko tri sata. Rusku delegaciju, kao i u prethodnim rundama pregovora, predvodio je Vladimir Medinski, pomoćnik predsjednika Ruske Federacije.

On je posle razgovora rekao da je Ukrajina podnijela svoje predloge o sporazumu. Pored toga, on je rekao da je Ruska Federacija preduzela dva koraka za deeskalaciju: značajno smanjuje vojnu aktivnost na kijevskom i černigovskom pravcu i predlaže da se istovremeno sa parafiranjem mirovnog sporazuma održi sastanak ruskog predsjednika Vladimira Putina i Vladimira Zelenskog.