Svijet

ZAVRŠENI PREGOVORI KIJEVA I MOSKVE U ISTANBULU: Nijedna strana se još nije oglasila da li je sklopljen mir!

Autor Jovana Raičević Izvor mondo.rs

Šesta po redu rudna mirovnih pregovora Kijeva i Moskve o pronalaženju rešenja za rat u Ukrajini završena je nakon tri sata u utorak u Istanbulu.

Izvor: Shutterstock/Creative Photo Corner/topfy1995/joaosgodinho

Početak razgovora dvije delegacije otvorio je uvodnom riječju u Dolmabahče palati predsjednik Turske, Redžep Tajip Erdogan, koji je tom prilikom pozvao na smirivanje situacije i prekid ratnih dejstava. 

"Vrijeme je da rusko-ukrajinski razgovori donesu rezultat", rekao je Erdogan po dolasku u palatu, i poručio da su Volodimir Zelenski i Vladimir Putin "dragocjeni prijatelji".

Da su pregovori završeni nakon trosatnih razgovora predstavnika Ukrajine i Rusije prenio je RT. 

Član ukrajinske delegacije, Mihajlo Podoljak, ranije je objavio fotografiju sa pregovora u Istanbulu, na kojoj su bili predstavici ruske i ukrajinske delegacije, Vladimir Medinski i David Arahamija.

"Runda pregovora šefova delegacija. David Arahamija i Vladimir Medinski. O temeljnim odredbama pregovaračkog procesa. Delegacije rade paralelno na čitavom spektru spornih pitanja", napisao je Podoljak u opisu fotografije

Podsjetimo, rat u Ukrajini počeo je akcijama ruske vojske na tlu ove zemlje, 24. februara, a prva runda mirovnih pregovora održana je 28. februara u Gomeljskoj oblasti Bjelorusije.

Tagovi