Svijet

RUSIJA ZAPRETILA NATO-U ZBOG AVIONA: "Ako tako nastavite - Odgovorićemo!", uskoro postižemo glavni cilj invazije

Autor Mia Radulović Izvor mondo.rs

Nakon NATO samita i donete odluke da će članice zaštititi nebo Ukrajine, ruski ministar odbrane je imao žustar odgovor na to.

Izvor: YouTube/Printscreen/ Den ProHD

Nakon izjave iz NATO-a o pomoći Ukrajini i čuvanju njihovih aviona i sistema protivvazdušne odbrane, ministar odrane Rusije Sergej Šojgu je rekao da će "pomno pratiti kretanje NATO aviona" i naglasio da će "odgovarajuće odgovoriti" ako se ta situacija nastavi.

On je rekao da je glavni cilj Moskve u Ukrajini sada "oslobođenje" regiona Donbasa, u konferencijskom pozivu ministarstva.

 Šojgu tvrdi da je 1.100 stranih plaćenika bilo ubijeno ili proterano iz Ukrajine u poslednje dve nedelje, izveštava državna RIA.

"Generalno, glavni zadaci prve faze operacije su završeni. Borbeni potencijal ukrajinskih oružanih snaga je značajno smanjen, što omogućava da se glavna pažnja i glavni napori usmere na postizanje glavnog cilja - oslobođenja Donbasa", rekao je on, prenosi agencija RIA Novosti.

Sergej Šojgu je bio u centru medijskog interesovanja zbog nestanka iz javnosti skoro dve nedelje ovog meseca usred rata u Ukrajini, mnogi su nagađali da je lošeg zdravstvenog stanja.