Svijet

BAJDEN NE ZNA ŠTA PRIČA, BELA KUĆA "ČISTI" NJEGOVE GREŠKE! Tvrde da američki predsednik nije pozvao na rušenje Putina!

Autor Jovana Raičević Izvor mondo.rs

Bajden je na kraju govora u Varšavi rekao da predsednik Rusije Vladimir Putin ne treba da ostane na toj funkciji.

Izvor: YouTube/printscreen/RT/Profimedia

Američki predsednik Džo Bajden izjavio je da u govoru u Varšavi u subotu nije pozivao na smenu režima u Rusiji. "Ne", odgovorio je Bajden kada je novinar u pres sali postavio pitanje da li je pozivao na smenu režima u Rusiji, prenosi "CNN".

Bajden je na kraju govora ispred Kraljevske palate u Varšavi u subotu rekao da ruski predsednik Vladimir Putin ne treba da ostane na toj funkciji. "Za ime Boga, taj čovek ne sme da ostane na vlasti", rekao je Bajden.

Nekoliko minuta kasnije nakon govora američkog predsednika, Bela kuća je reagovala objašnjenjem, insistirajući da Bajden ne poziva na hitnu promenu vlade u Moskvi. Jedan zvaničnik je tvrdio da Bajden "nije govorio o Putinovoj moći u Rusiji ili o promeni režima", umesto toga, njegova poenta je bila da "Putinu ne može biti dozvoljeno da vrši vlast nad svojim susedima ili regionom", naveli su strani mediji.

Kako Bajden nije rekao to što je rekao pogledajte u snimku govora:

Portparol Kremlja Dmitrij Peskov odbacio je opasku Bajdena da Vladimir Putin "ne može da ostane na vlasti", rekavši da Rusi biraju ko će biti njihov lider. "To nije na Bajdenu da odlučuje. Predsednika Rusije biraju Rusi", poručio je Peskov.

Podsetimo, Džo Bajden je takođe pre par dana rekao za svog ruskog kolegu Vladimira Putina da je kasapin. Kada su ga novinari upitali šta misli o Putinu, Bajden nije štedeo reči, već je otvoreno rekao: "On je kasapin".